Το Νυδρί 2017-01-26T21:25:20+00:00

Το Νυδρί

Το Νυδρί είναι παραλιακό χωριό και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Το πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Λευκάδος. Συγκεντρώνει τις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών.
Έγινε γνωστό διεθνώς από το 1963 όταν, ο Αριστοτέλης Ωνάσης (εφοπλιστής) αγόρασε ένα από τα νησάκια που βρίσκονται στον όρμο του Νυδριού. Από τότε έχει γίνει προορισμός πολλών διασημοτήτων.

Τα νησάκια

Μπροστά στο Νυδρί είναι σκορπισμένα πολλά νησάκια, ο Σκορπιός και η Σπαρτή του Ωνάση, η Μαδουρή του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, το Σκορπίδι κ.α. γνωστά ως Πριγκιποννήσια του Ιονίου.
Στο όμορφο τοπίο προσθέτει η χερσόνησος της Αγίας Κυριακής, που βρίσκεται ο τάφος του γερμανού αρχαιολόγου  Ντέρπφελδ σύμφωνα με τον οποίον η Λευκάδα είναι η ομηρική Ιθάκη.

Εκδρομές

Από το λιμάνι του Νυδριού θα πάρετε το καραβάκι για την ημερήσια κρουαζιέρα σας στα Πριγκιποννήσια, την σπηλιά του Παπανικολή, το Πόρτο Κατσίκι, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ακόμη μπορείτε να νοικιάσετε βαρκάκι από την παραλία για να απολαύσετε από κοντά τα Πριγκιποννήσια και τους γραφικούς όρμους και παραλίες της περιοχής.