Καλώς ήρθατε στο Basilico! Ο κατάλογός μας περιλαμβάνει τα καλύτερα σπιτικά εδέσματα. Τοπικές συνταγές που εκφράζουν τη μεσογειακή κουζίνα, κλασικά ελληνικά πιάτα με φρέσκα θαλασσινά και κρέας, σαλάτες και ορεκτικά. Σας περιμένουμε στο εστιατόριό μας για να γευτείτε τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, που με χαρά και μεράκι ετοιμάζουμε για εσάς!
(Παραδοσιακή συνταγή με 100% μοσχαρίσιο κιμά)
(Συνοδεύεται με φρέσκες πατάτες τηγανητές)
(Με μακαρόνια ή φρέσκες πατάτες τnγανητές)
Κρύα Ορεκτικά
Ζεστά Ορεκτικά
(μπαγκέτα με σκόρδο & τυρί)
(ψωμί pinsa Romana με φρέσκια ντομάτα, φέτα, ρίγανη & ελαιόλαδο)
(Ηπειρώτικη φέτα τηγανητή σε φύλλο με μέλι Λευκάδας)
Η φημισμένη φορμαέλα Αράχωβας είναι ένα γευστικότατο ωχροκίτρινο τυρί, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, που παράγεται από γιδοπρόβατα που βόσκουν στον Παρνασσό.
(φρέσκια ντομάτα, φέτα ελληνική, κάπαρη, ρίγανη, ελιές καλαμών, παξιμάδι)
(ντομάτα, ρόκα, μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού)
(ντομάτα, αγγούρι, φέτα, ελιές Καλαμών, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, κάπαρη, ρίγανη)
(πλιγούρι, ημίλιαστο ντοματίνι, αχλάδι με παλαιωμένο βαλσάμικο)
(κατσικίσιο τυρί, αχλάδι, φινόκιο και σάλτσα φράουλας)
(κοτόπουλο, μπέικον, νιφάδες παρμεζάνας, κρουτόν, dressing Caesar)
(κινόα, πλιγούρι, αβοκάντο, ημίλιαστο ντοματίνι, πιπεριές, τσίλι φέτες, φρέσκο κρεμμύδι, sweet chilli sauce)
(με ντοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, φρέσκο βασιλικό, κρέμα γάλακτος)
(από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά)
(σκόρδο, μανιτάρια, ελιές, φέτα και φρέσκια σάλτσα ντομάτας)
(καπνιστή πανσέτα, παρμεζάνα, αυγό ή κρέμα)
(κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας, κρέμα)
(με παρμεζάνα, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος)
(καπνιστός σολομός, βότκα, φρέσκα μυρωδικά, κρέμα)
(με γαρίδες, φρέσκα μύδια και φρέσκια σάλτσα ντομάτας)
(με σκόρδο, μπούκοβο, μαϊντανό & αρωματικό κρασί μοσχοφίλερο Μαντινείας)
(με φρέσκια σάλτσα ντομάτας & αρωματικό ούζο)
(ριζότο με ποικιλία άγριων μανιταριών και λάδι τρούφας)
(σερβίρονται με φρέσκες πατάτες τηγανητές)
(σερβίρεται με φρέσκες πατάτες τηγανητές, ντιπ τζατζίκι)
(σερβίρεται με φρέσκες πατάτες τηγανητές, ντιπ french sauce)
(σερβίρονται με φρέσκες πατάτες τηγανητές)
(σερβίρεται με φρέσκες πατάτες τηγανητές)
(ή με κρέμα και μανιτάρια)
(με φρέσκες πατάτες τηγανητές)
(φιλέτο γαύρου με ξίδι και μαϊντανό)
(με σάλτσα sweet chilli - 5τμχ)
(με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ζωμό γαρίδας και φέτα Ηπείρου)
(με μυρωδικά & αρωματικό λαδολέμονο)
(με αρωματικό λαδολέμονο & ντιπ παλαιωμένο μπαλσάμικο)
(μύδια, τηγανητό καλαμάρι, γαρίδες τεμπούρα, σαρδέλα ή γαύρος τηγανητός & ντιπ χταπόδι ξιδάτο)
(με σάλτσα λαδολέμονου)
(με σάλτσα λαδολέμονου)
(με σάλτσα λαδολέμονου)
(Μυτιλήνη 40% vol) 200ml
(Μυτιλήνη 40% vol) 200ml
(Μυτιλήνη 42% vol) 200ml
(Καβάλα 40% vol) 200ml
(Τρίκαλα 41% vol) 200ml
(Δράμα 40% vol) 200ml
(Τύρναβος 40% vol) 200ml
(Δράμα 40% vol) 200ml
Λευκό Κρασί
Πρόρωγος λευκός ξηρός από ποικιλίες Ροδίτης 40%, Σαββατιανό 40% και Μοσχοφίλερο 20%, από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Νεμέας και της Κορινθίας. Απαλό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες, φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών, κυρίως λεμονιού, δροσερό στο στόμα με καλή επίγευση.
Η σωστή οινοποίηση και το πάθος για το αποτέλεσμα έδωσαν ένα κρασί πληθωρικό και μεστό, ικανό να σας ταξιδέψει στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.
Το Ασύρτικο, το Trebbiano και το Sauvignon Blanc συνδυάζονται πολύ όμορφα σε ένα λευκό κρασί από την Κοιλάδα των Μουσών, με εκπληκτική σχέση τιμής ποιότητας. Το ζουμερό του φρούτο, η φρεσκάδα και απολαυστική επίγευση του το φέρνουν στο καθημερινό μας τραπέζι δίπλα όλα τα πιάτα θαλασσινών και λαχανικών.
Η Παράγκα του Κυρ-Γιάννη, είναι ένα κρασί με έντονα αλλά εκλεπτυσμένα αρώματα από γιασεμί, λευκόσαρκο ροδάκινο και βερίκοκο, τυπικά της Μαλαγουζιάς. Η φρεσκάδα του ορεινού Ροδίτη, ισορροπεί ευχάριστα και προσφέρει στο χαρμάνι δροσερή οξύτητα και νεύρο. Σερβίρεται δροσερό, πίνεται ευχάριστα μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με πιάτα μεσογειακής κουζίνας
Μαντινεία από Μοσχοφίλερο, εξαιρετική φρεσκάδα, έντονη οξύτητα και λεπτά αρώματα μεγάλης έντασης, από εσπεριδοειδή, λεμονανθούς και τριαντάφυλλο. Καθαρό στόμα με έντονη επίγευση. Συνδυάζεται ιδανικά με ψάρια, σαλάτες και ντολμαδάκια.
Ο Λαντίδης επί το έργον… Συγκεκριμένα, Έργο Λευκός ονομάζεται το ζωηρό και εκφραστικό λευκό κρασί από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος στη Σκοτεινή Αργολίδας. 100% Sauvignon Blanc που έχει ζυμωθεί σε δεξαμενή και σε χαμηλές θερμοκρασίες για να κρατήσει το πληθωρικό του φρούτο. Τροπικά φρούτα και λεμονανθοί, φινετσάτο με δροσιστική οξύτητα. Πράσινες σαλάτες με φρούτα, πίτες λαχανικών, λευκά κρέατα και φυσικά θαλασσινά και οστρακοειδή. Εξαιρετικό απεριτίφ.
Ροζέ Κρασί
Grenache Rouge, Αγιωργίτικο, Syrah. Ροζέ κρασί, ανοιχτόχρωμο και λαμπερό στην όψη, με με πορτοκαλί ανταύγειες. Το χρώμα του είναι ανοιχτό ροζέ . Το άρωμα του είναι φρέσκο και γεμάτο κεράσια, ρόδια, τριαντάφυλλο και φλούδες εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι νόστιμο με οξύτητα, παραπάνω από μέτριο σώμα και διαρκή επίγευση που εστιάζει τα φρέσκα φρούτα.
Οι Τρεις Μάγισσες από το Κτήμα Μπαραφάκα είναι ένα κρασί με φωτεινό ροζέ χρώμα και πολυπλοκότητα στη μύτη με αρώματα κόκκινων φρούτων αλλά και νότες ανθέων. Ένα ροζέ ημίγλυκο ημιαφρώδες κρασί, από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Syrah και μοσχοφίλερο. Γεμάτο στο στόμα με ευχάριστη οξύτητα και μακρά επίγευση. Μπορείτε να το απολαύσετε ως απεριτίφ αλλά συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά, λευκά κρέατα, τυριά αλλά και ζυμαρικά. Σερβίρεται στους 8-10°C. Πληθωρικό και γεμάτο στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και δυναμική παρουσία φυσαλίδων. Τα παραπάνω στοιχεία λειτουργούν συνεργιστικά προσφέροντας ένα γενναιόδωρο και κρεμώδες στόμα με αρμονική γλυκύτητα και φρουτώδη αρωματική επίγευση.
Κόκκινο Κρασί
Ποικιλία: Αγιωργίτικο. Ένα κόκκινο κρασί το οποίο χαρακτηρίζεται από καθαρά και συμπυκνωμένα αρώματα κόκκινων φρούτων με φόντο βανίλιας και καραμέλας γάλακτος. Στο στόμα ξεκινάει με γλύκα που χάρη στην οξύτητα εξελίσσεται με ισορροπία, ενώ οι τανίνες του χαρίζουν μια στέρεα δομή. Συνδυάζεται με κόκκινο κρέας ψητό ή μαγειρεμένο.
Σύνθετο διαυγές κόκκινο χρώμα, με πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Στη μύτη συνδυάζει αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες μπαχαρικών και δέρματος. Κρασί με ιδιαίτερη ισορροπία και απαλή, γεμάτη αίσθηση στο στόμα, που αφήνει μία μακριά απολαυστική επίγευση. Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 30%, Αγιωργίτικο 30%
Αφρώδης Οίνος
Ποικιλία: Glera. Αχυροκίτρινο χρώμα με αρώματα πράσινου μήλου, ροδάκινου και εσπεριδοειδών με διακριτές νότες λουλουδιών. Ιδανικό ως απεριτίφ ή συνδυάζοντας θαλασσινά και πλατό τυριών.