Basilico Restaurant

Το Μενού μας

Καλώς ήρθατε στο Basilico! Ο κατάλογός μας περιλαμβάνει τα καλύτερα σπιτικά εδέσματα. Τοπικές συνταγές που εκφράζουν τη μεσογειακή κουζίνα, κλασικά ελληνικά πιάτα με φρέσκα θαλασσινά και κρέας, σαλάτες και ορεκτικά. Σας περιμένουμε στο εστιατόριό μας για να γευτείτε τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, που με χαρά και μεράκι ετοιμάζουμε για εσάς!

Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα

  • Μουσακάς σε πήλινο

    (Παραδοσιακή συνταγή με 100% μοσχαρίσιο κιμά)

  • Παραδοσιακό μοσχαράκι στιφάδο

    (Συνοδεύεται με φρέσκες πατάτες τηγανητές)

  • Μοσχαράκι κοκκινιστό

    (Με μακαρόνια ή φρέσκες πατάτες τnγανητές)

  • Αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα

    (Με μυρωδικά, πιπεριά Φλωρίνης, Ελληνική γραβιέρα και πατάτες baby)

Ορεκτικά

Κρύα Ορεκτικά

  • Άρτος απεριόριστος (ανά άτομο)
  • Ελιές
  • Τζατζίκι
  • Φέτα ελληνική Ηπείρου λαδορίγανη
  • Τυροκαυτερή σπιτική
  • Αγιορείτικη Μελιτζανοσαλάτα

    (Με πιπεριά Φλωρίνης, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό)

  • Ποικιλία Αλοιφών

    (Τζατζίκι, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα, πίτες)

Ζεστά Ορεκτικά

  • Ψητές πίτες κομμένες
  • Πατάτες τηγανητές φρεσκοκομμένες στο χέρι
  • Σκορδόψωμο σε μπαγκέτα

    (Με φρέσκο κρεμμύδι, παρμεζάνα και μαϊντανό)

  • Κολοκυθάκια τηγανητά με σως γιαουρτιού
  • Μπουγιουρντί σε πήλινο

    (Φετα Ηπείρου,ελαιόλαδο,πιπεριές,φρέσκια ντομάτα,τύρι μοτσαρέλα)

  • Μπρουσκέτα Pinsa Romana

    (ψωμί pinsa Romana με φρέσκια ντομάτα, φέτα, ρίγανη & ελαιόλαδο)

  • Φέτα Basilico

    (Ηπειρώτικη φέτα τηγανητή σε φύλλο με μέλι Λευκάδας)

  • Μελιτζάνα σαγανάκι σε πήλινο
  • Ντολμαδάκια χειροποίητα με αρωματική σως γιαουρτιού
  • Ταλαγάνι σαγανάκι με μαρμελάδα ντομάτας

Σαλάτες

Ζυμαρικά

Ριζότο

Κρεατικά

  • Μπιφτέκια από ολόφρεσκο 100% μοσχαρίσιο κιμά ζυμωμένο με αρωματικά

    (σερβίρονται με φρέσκες πατάτες τηγανητές)

  • Χοιρινό σουβλάκι λαιμού μαριναρισμένο

    (σερβίρεται με φρέσκες πατάτες τηγανητές, ντιπ τζατζίκι)

  • Κοτόπουλο σουβλάκι μπούτι μαριναρισμένο

    (σερβίρεται με φρέσκες πατάτες τηγανητές, ντιπ french sauce)

  • Παϊδάκια αρνίσια φρέσκα Ελληνικά ~330γρ

    (σερβίρονται με φρέσκες πατάτες τηγανητές)

  • Χοιρινή μπριζόλα σταβλίσια ~750γρ

    (σερβίρεται με φρέσκες πατάτες τηγανητές)

Σπέσιαλ Πιάτα

  • Φιλετάκια κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, μέλι & θυμάρι

    (ή με κρέμα και μανιτάρια)

  • Κότσι χοιρινό στον φούρνο

    Με μέλι μουστάρδα Dijon συνοδεύεται με πούρε πατάτας.

  • Φιλέτο φρέσκιας τσιπούρας

    Με σπανάκι και μανιτάρια φρικασέ αυγολέμονο.

  • Papardelle με φιλετάκια μοσχαρίσια

    Ποικιλία άγριων μανιταρίων άρωμα τρούφας.

Premium κοπές μοσχαρίσιου κρέατος

  • Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα ~550γρ

    40 ημερών ξηρής ωρίμανσης, συνοδεύεται με φρέσκες πατάτες τηγανιτές.

  • Flat Iron Steak ~400γρ

    Oυρουγουάης flat iron Black Angus

  • Rib Eye ~300γρ

    Oυρουγουάης Rib-Eye Black Angus

Θαλασσινά

  • Γαύρος μαρινάτος

    (φιλέτο γαύρου με ξίδι και μαϊντανό)

  • Γαύρος τηγανητός
  • Μύδια αχνιστά με μοσχοφίλερο Μαντινείας & λεμόνι
  • Γαρίδες Τεμπούρα

    (με σάλτσα sweet chilli - 5τμχ)

  • Ψαρόσουπα με φρέσκο ψάρι ημέρας
  • Μύδια σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας
  • Καλαμαράκια τηγανητά
  • Γαρίδες σαγανάκι

    (με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ζωμό γαρίδας και φέτα Ηπείρου)

  • Γαρίδες (ψητές ή τηγανητές)
  • Καλαμάρι σχάρας

    (με μυρωδικά & αρωματικό λαδολέμονο)

  • Χταπόδι σχάρας

    (με αρωματικό λαδολέμονο & ντιπ παλαιωμένο μπαλσάμικο)

  • Ποικιλία θαλασσινών για 2 άτομα

    (μύδια, τηγανητό καλαμάρι, γαρίδες τεμπούρα, τσιπούρα σχάρας & ντιπ χταπόδι ξιδάτο)

Φρέσκο Ψάρι

  • Φρέσκια τσιπούρα σχάρας ~450γρ

    (με σάλτσα λαδολέμονου)

  • Φρέσκο λαβράκι σχάρας ~450γρ

    (με σάλτσα λαδολέμονου)

  • Φιλέτο Σολομόυ σχάρας

    (με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας dijon,συνοδεύεται με αρωματικό ρυζι)

  • Ταλιάτα φρέσκου Τόνου σοτέ

    (με σάλτσα εσπεριδοειδών συνοδεύεται με λαχανικά)

  • Πελαγίσια ψάρια ημέρας (κιλό)

Οίνοι - Ποτά

  • Τοπικό ξηρό κρασί Μοσχάτο Αμβούργου Τυρνάβου (Λευκό/Ροζέ)

    (με σάλτσα λαδολέμονου)

  • Τοπικό ξηρό κρασί λευκαδίτικη γη Βαρδέα (Κόκκινο)

Ούζο

  • Πλωμάρι

    (Μυτιλήνη 40% vol) 200ml

  • Μίνι

    (Μυτιλήνη 40% vol) 200ml

  • Βαρβαγιάννη πράσινο

    (Μυτιλήνη 42% vol) 200ml

  • Μπαμπατζίμ

    (Καβάλα 40% vol) 200ml

Τσίπουρο

  • Τσιλιλή

    (Τρίκαλα 41% vol) 200ml

  • Ηδωνικό

    (Δράμα 40% vol) 200ml

  • Το Δεκαράκι Μοσχάτο

    (Τύρναβος 40% vol) 200ml

  • Ηδωνικό με γλυκάνισο

    (Δράμα 40% vol) 200ml

Λίστα Κρασιών

Λευκό Κρασί

  • Λαφαζάνης Κρασί Πρόρωγος Λευκό Ξηρό Νεμέας & Κορίνθου

    Πρόρωγος λευκός ξηρός από ποικιλίες Ροδίτης 40%, Σαββατιανό 40% και Μοσχοφίλερο 20%, από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Νεμέας και της Κορινθίας. Απαλό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες, φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών, κυρίως λεμονιού, δροσερό στο στόμα με καλή επίγευση.

  • Λευκαδίτικη γη (Βαρδέα)

    Η σωστή οινοποίηση και το πάθος για το αποτέλεσμα έδωσαν ένα κρασί πληθωρικό και μεστό, ικανό να σας ταξιδέψει στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.

  • Κτήμα Μουσών Κρασί 9 λευκός ξηρός Θήβα Βοιωτίας

    Το Ασύρτικο, το Trebbiano και το Sauvignon Blanc συνδυάζονται πολύ όμορφα σε ένα λευκό κρασί από την Κοιλάδα των Μουσών, με εκπληκτική σχέση τιμής ποιότητας. Το ζουμερό του φρούτο, η φρεσκάδα και απολαυστική επίγευση του το φέρνουν στο καθημερινό μας τραπέζι δίπλα όλα τα πιάτα θαλασσινών και λαχανικών.

  • Παράγκα κυρ-Γιάννη Αμύνταιο Φλώρινας

    Η Παράγκα του Κυρ-Γιάννη, είναι ένα κρασί με έντονα αλλά εκλεπτυσμένα αρώματα από γιασεμί, λευκόσαρκο ροδάκινο και βερίκοκο, τυπικά της Μαλαγουζιάς. Η φρεσκάδα του ορεινού Ροδίτη, ισορροπεί ευχάριστα και προσφέρει στο χαρμάνι δροσερή οξύτητα και νεύρο. Σερβίρεται δροσερό, πίνεται ευχάριστα μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με πιάτα μεσογειακής κουζίνας

  • Κτήμα Τσέλεπου Μαντινεία Πελοπόννησος Λευκό Ξηρό

    Μαντινεία από Μοσχοφίλερο, εξαιρετική φρεσκάδα, έντονη οξύτητα και λεπτά αρώματα μεγάλης έντασης, από εσπεριδοειδή, λεμονανθούς και τριαντάφυλλο. Καθαρό στόμα με έντονη επίγευση. Συνδυάζεται ιδανικά με ψάρια, σαλάτες και ντολμαδάκια.

  • ERGO Κτήμα Λαντίδη Νεμέα ΠΓΕ Πελοπόννησος Λευκό Ξηρό

    Ο Λαντίδης επί το έργον… Συγκεκριμένα, Έργο Λευκός ονομάζεται το ζωηρό και εκφραστικό λευκό κρασί από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος στη Σκοτεινή Αργολίδας. 100% Sauvignon Blanc που έχει ζυμωθεί σε δεξαμενή και σε χαμηλές θερμοκρασίες για να κρατήσει το πληθωρικό του φρούτο. Τροπικά φρούτα και λεμονανθοί, φινετσάτο με δροσιστική οξύτητα. Πράσινες σαλάτες με φρούτα, πίτες λαχανικών, λευκά κρέατα και φυσικά θαλασσινά και οστρακοειδή. Εξαιρετικό απεριτίφ.

Ροζέ Κρασί

  • NAUTILUS La Tour Melas ΠΓΕ Λαμία Φθιώτιδα

    Grenache Rouge, Αγιωργίτικο, Syrah. Ροζέ κρασί, ανοιχτόχρωμο και λαμπερό στην όψη, με με πορτοκαλί ανταύγειες. Το χρώμα του είναι ανοιχτό ροζέ . Το άρωμα του είναι φρέσκο και γεμάτο κεράσια, ρόδια, τριαντάφυλλο και φλούδες εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι νόστιμο με οξύτητα, παραπάνω από μέτριο σώμα και διαρκή επίγευση που εστιάζει τα φρέσκα φρούτα.

  • Τρεις Μάγισσες Κτήμα Μπαραφάκα ΠΓΕ Νεμέα Πελοπόννησος

    Οι Τρεις Μάγισσες από το Κτήμα Μπαραφάκα είναι ένα κρασί με φωτεινό ροζέ χρώμα και πολυπλοκότητα στη μύτη με αρώματα κόκκινων φρούτων αλλά και νότες ανθέων. Ένα ροζέ ημίγλυκο ημιαφρώδες κρασί, από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Syrah και μοσχοφίλερο. Γεμάτο στο στόμα με ευχάριστη οξύτητα και μακρά επίγευση. Μπορείτε να το απολαύσετε ως απεριτίφ αλλά συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά, λευκά κρέατα, τυριά αλλά και ζυμαρικά. Σερβίρεται στους 8-10°C. Πληθωρικό και γεμάτο στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και δυναμική παρουσία φυσαλίδων. Τα παραπάνω στοιχεία λειτουργούν συνεργιστικά προσφέροντας ένα γενναιόδωρο και κρεμώδες στόμα με αρμονική γλυκύτητα και φρουτώδη αρωματική επίγευση.

Κόκκινο Κρασί

  • Κτήμα Παπαϊωάννου ΠΓΕ Νεμέα Πελοπόννησος ερυθρό ξηρό

    Ποικιλία: Αγιωργίτικο. Ένα κόκκινο κρασί το οποίο χαρακτηρίζεται από καθαρά και συμπυκνωμένα αρώματα κόκκινων φρούτων με φόντο βανίλιας και καραμέλας γάλακτος. Στο στόμα ξεκινάει με γλύκα που χάρη στην οξύτητα εξελίσσεται με ισορροπία, ενώ οι τανίνες του χαρίζουν μια στέρεα δομή. Συνδυάζεται με κόκκινο κρέας ψητό ή μαγειρεμένο.

  • Κατώγι Αβέρωφ ΠΓΕ Μέτσοβο Ιωάννινα ερυθρό ξηρό

    Σύνθετο διαυγές κόκκινο χρώμα, με πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Στη μύτη συνδυάζει αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες μπαχαρικών και δέρματος. Κρασί με ιδιαίτερη ισορροπία και απαλή, γεμάτη αίσθηση στο στόμα, που αφήνει μία μακριά απολαυστική επίγευση. Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 30%, Αγιωργίτικο 30%

Αφρώδης Οίνος

  • Prosecco Voga Περιοχή Conegliano Τρεβίζο - Ιταλία

    Ποικιλία: Glera. Αχυροκίτρινο χρώμα με αρώματα πράσινου μήλου, ροδάκινου και εσπεριδοειδών με διακριτές νότες λουλουδιών. Ιδανικό ως απεριτίφ ή συνδυάζοντας θαλασσινά και πλατό τυριών.

Γλυκά - Παγωτά

  • Παγωτό χειροποίητο
  • Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καραμέλας
  • Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό
  • Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης και παγωτό καϊμάκι

Καφέδες - Ροφήματα

  • Ελληνικός καφές
  • Διπλός Ελληνικός καφές
  • Διπλός Εσπρέσο
  • Νες καφέ φραπέ
  • Καφές φίλτρου
  • Καπουτσίνο
  • Ιρλανδέζικος καφές
  • Τσάι ζεστό